Δίκτυο στον Επισιτισμό: Κάλεσμα στην απεργία 23 Οκτωβρίου

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δίκτυο στον Επισιτισμό: Κάλεσμα στην απεργία 23 Οκτωβρίου

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30 ΠΜ – ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Στις 23 Οκτωβρίου ο κλάδος των εργαζόμενων τουρισμού-επισιτισμού της χώρας προχωρά σε απεργία με βασικό αίτημα την επαναφορά της αξιοπρέπειας στον κλάδο μας, μέσω της υπογραφής νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας, επαναφορά των 2 συνεχόμενων ρεπό εντός της εργάσιμης εβδομάδας, επαναφορά του ΕΦΑΠΑΞ στην 20ετία όπως συνέβαινε επί έτη.

https://www.facebook.com/watch/?v=1057056782399158

Η τουριστική κίνηση υπήρξε αυξημένη σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Συζητήσεις περί μειωμένων τζίρων ή κερδών μόνο ως αστείο μπορούν να εκληφθούν μιας και επί σειρά ετών οι ξενοδόχοι σπάνε το ένα ρεκόρ εσόδων μετά το άλλο, έχοντας συσσωρεύσει μεγάλο πλούτο, την στιγμή που οι μισθοί των εργαζομένων ακόμα δεν έχουν επιστρέψει στα προ μνημονίων επίπεδα. Παράλληλα, το κύμα ακρίβειας που σαρώνει τα νοικοκυριά εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης της ΝΔ που αποτελεί επιλογή της η μη παρέμβαση στην αγορά, δημιουργεί ακόμα δυσκολότερες συνθήκες για τους εργαζόμενους.

Την ίδια στιγμή και ενώ οι τράπεζες, οι εταιρείες ενέργειας, οι βιομηχανίες, οι αλυσίδες super markets αυξάνουν τα κέρδη και τους τζίρους τους αισχροκερδώντας στην πλάτη μας, η κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε να οδηγηθεί στην φορολόγηση των tips ως μέσο για επιπλέον έσοδα στον κρατικό προϋπολογισμό! Τέτοιες πρακτικές κάνουν ακόμα πιο εμφανές ότι οι εργαζόμενοι σε αυτή τη χώρα δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από μια κυβέρνηση που κυνηγά ακόμα και το τελευταίο πενηντάλεπο από το εισόδημά τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος, οι ξενοδόχοι, εκμεταλλευόμενοι αυτή τη συγκυρία παραμένουν σταθεροί στις πάγιες πρακτικές τους και αρνούνται να προσέλθουν στο τραπέζι για διαπραγμάτευση νέας συλλογικής σύμβασης, ενώ θεωρούν ότι η συμπίεση του εργασιακού κόστους θα οδηγήσει σε κερδοφορίες και λειτουργικά έσοδα. Όλα αυτά μπορούν να εξηγήσουν γιατί δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας παραμένουν κενές σε έναν από τους πιο κερδοφόρους κλάδους της οικονομίας μας.

Γι΄ αυτούς τους λόγους και άλλους πολλούς, για την αξιοπρέπειά μας, για την κούραση που βιώνουμε καθημερινά στους χώρους εργασίας, για τα δικαιώματά μας ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ στις 23 Οκτωβρίου και καλούμε κάθε συναδέλφισσα/-ο να βρεθεί μαζί μας στο Υπ. Εργασίας στις 10:30 ΠΜ για να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή.