Διαμαρτυρία για το σοβαρό τραυματισμό από το Σωματείο Τεχνικού και Βοηθητικού Προσωπικού ΕΛΣ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διαμαρτυρία για το σοβαρό τραυματισμό από το Σωματείο Τεχνικού και Βοηθητικού Προσωπικού ΕΛΣ

Σωματείο Τεχνικού και Βοηθητικού Προσωπικού Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Ανακοίνωση

Τον τελευταίο καιρό αυξάνονται στο Θέαμα-Ακρόαμα τα εργατικά ατυχήματα. Η ανάγκη για όλο και πιο περίπλοκες και φαντασμαγορικές παραγωγές και οι αυξημένες τεχνικές απαιτήσεις που απαιτούν τα μεγάλα θέατρα δημιουργούν συνθήκες αυξημένης επισφάλειας. Σε αυτά τα πλαίσια είχαμε στη Λυρική Σκηνή το τραγικό περιστατικό του τραυματισμού ενός τεχνικού, λόγω πτώσης από ύψος.

Αφού εκφράσουμε την ευχή μας για περαστικά στον συνάδελφό μας που βρίσκεται στην εντατική και την αμέριστη συμπαράστασή μας στους οικείους του, ζητάμε από τη διοίκηση και κάθε αρμόδιο να ασχοληθεί πολύ σοβαρά με τα θέματα υγείας και ασφάλειας. Ζητάμε την απαρέγκλιτη εφαρμογή των κανόνων και την επιμόρφωση του προσωπικού στα πρωτόκολλα ασφαλείας. Κυρίως, όμως, απαιτούμε την ένταξη των επαγγελμάτων μας στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Ο λαμπερός κόσμος της σκηνής κρύβει από πίσω πολύ κόπο και μόχθο, ανθρώπους που δουλεύουν σε μεγάλο ύψος, με υψηλή τάση και άλλες επισφαλείς συνθήκες. Όπως το κοινό φεύγει από μία παράσταση με ένα αίσθημα πληρότητας, έτσι θέλουμε και οι συνάδελφοί μας να επιστρέφουν με ασφάλεια στις οικογένειές τους.

Για τον λόγο αυτό καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΣ και στο υπουργείο Εργασίας.