ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: Όλοι/ες στην συγκέντρωση το Σάββατο 5/10, Να σταματήσει τώρα ο πόλεμος στη Μ. Ανατολή

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: Όλοι/ες στην συγκέντρωση το Σάββατο 5/10, Να σταματήσει τώρα ο πόλεμος στη Μ. Ανατολή

ΚΑΛΕΣΜΑ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ

Αθήνα, 2 Οκτώβρη 2024

Ένα παγκόσμιο πανανθρώπινο αίτημα πλανάται σε όλο τον κόσμο αυτές τις μέρες , να σταματήσει τώρα ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή.

Να σταματήσει τώρα πριν να είναι πολύ αργά.

Έτσι, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου και ώρα 14:00 καλούμε όλους και όλες στην κινητοποίηση προς την ισραηλινή πρεσβεία με κεντρικό σύνθημα, «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης και του Λιβάνου!

Να σταματήσουν τώρα οι ανεφοδιασμοί του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ από την Ελλάδα.

Η φρίκη του πολέμου στη Μέση Ανατολή δείχνει να εξαπλώνεται ραγδαία, αφού έχουν αρχίσει να εμπλέκονται και άλλες χώρες, καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα. Εκεί όπου χιλιάδες άμαχοι άνθρωποι, γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι έχουν βρει τραγικό θάνατο. Εκεί όπου οι υποδομές έχουν ισοπεδωθεί. Εκεί που η ζωή και η ψύχη των ανθρώπων έχει σταματήσει να ελπίζει. Εκεί όπου η καταστροφή από τους βομβαρδισμούς και τις χερσαίες επιθέσεις του κράτους δολοφόνο του Ισραήλ είναι καθημερινή. 

Θα είμαστε εκεί, σε αυτή την προσπάθεια ανάδειξης της γενοκτονίας των παλαιστινίων και γειτονικών λαών, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, ταυτόχρονα με δεκάδες όμοιες κινητοποιήσεις στις μεγάλες πόλεις όλου του κόσμου. Θα πορευθούμε, σε ένα αγώνα για την υπεράσπιση της Ειρήνης.

Θα είμαστε στο συλλαλητήριο που καλούν η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, μαζί με συνδικάτα, φοιτητικούς συλλόγους, μαζικούς φορείς και συλλογικότητες, Ζητώντας:

Άμεση κατάπαυση του πυρός – τερματισμό του Πολέμου.

Ασφαλείς διόδους για την ανθρωπιστική βοήθεια.

Απόρριψη των εκτοπισμών.

Απεμπλοκή της χώρας μας από το μακελειό, καμία διευκόλυνση από  τη βάση της Σούδας.

Άμεση εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ και συγκρότηση του κράτους της Παλαιστίνης.

Καλούμε όλους και όλες το Σάββατο 5 Οκτωβρίου

και ώρα 14:00 στην πλατεία Ελευθερίας (Μέγαρο Μουσικής)

με πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία να διαδηλώσουμε μαζικά

για τον τερματισμό αυτού του πολέμου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ