Boeing: Παγώνει τις προσλήψεις, εξετάζει διαθεσιμότητα για εργαζομένους

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Boeing: Παγώνει τις προσλήψεις, εξετάζει διαθεσιμότητα για εργαζομένους

Η απεργία των εργαζομένων, που έχει παραλύσει την παραγωγή των αεροσκαφών 737 MAX και 777, ξεκίνησε την Παρασκευή. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι προσπαθεί να διασφαλίσει τη ρευστότητά της

boeing-παγώνει-τις-προσλήψεις-εξετάζει-δια-563223028

Reuters

Με πάγωμα των προσλήψεων και διαθεσιμότητα μερίδας εργαζομένων της σκοπεύει η Boeing να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει, ενώ είναι σε εξέλιξη η μεγάλη απεργία των εργαζομένων στην εταιρεία.

Η απεργία των εργαζομένων, που έχει παραλύσει την παραγωγή των αεροσκαφών 737 MAX και 777, ξεκίνησε την Παρασκευή. Η Boeing έχει δεχθεί πολύ σοβαρά πλήγματα τα τελευταία χρόνια, λόγω σοβαρών δυστυχημάτων σε αεροσκάφη της που έχουν πλήξει την αξιοπιστία της με σοβαρές συνέπειες και στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν μισθολογικές αυξήσεις. Η εταιρεία προσέφερε στους 33.000 εργάτες παραγωγής στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον και σε ορισμένα κέντρα ανταλλακτικών αλλού, τετραετή συμφωνία με αυξήσεις τουλάχιστον 25% κατά τη διάρκεια της συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένης άμεσης αύξησης μισθών κατά 11%, καθώς και ευνοϊκότερους όρους ασφάλισης. Ωστόσο, το 96% των μελών του συνδικάτου των εργαζομένων απέρριψαν την πρόταση και προχώρησαν σε απεργία.

Ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου, Μπράιαν Γουέστ, σε μήνυμα που απέστειλε στους υπαλλήλους της Βoeing, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία αποφάσισε να παγώσει όλες τις προσλήψεις, ετοιμάζεται να μειώσει δραστικά τα έξοδα ανεφοδιασμού και εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει σε διαθεσιμότητα εργαζομένους «εντός των επόμενων εβδομάδων».

«Ξέρω ότι αυτές οι ενέργειες θα προκαλέσουν αβεβαιότητα και ανησυχία. Αυτή η απεργία θέτει σε κίνδυνο την ανάκαμψή μας και πρέπει να λάβουμε τα αναγκαία μέτρα για να διαφυλάξουμε τη ρευστότητα και να διασφαλίσουμε το κοινό μας μέλλον», πρόσθεσε ο Γουέστ.

Περισσότεροι από 30.000 εργαζόμενοι, που κατασκευάζουν αεροσκάφη της εταιρείας στα εργοστάσιά της στις δυτικές ΗΠΑ, συνεχίζουν την απεργία τους για τέταρτη ημέρα σήμερα.

Οι διαπραγματευτές της εταιρείας και του συνδικάτου θα ξαναρχίσουν αύριο Τρίτη τις συνομιλίες για τη νέα σύμβαση εργασίας. Unmute

Remaining Time -0:00Fullscreen

https://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.636.0_en.html#goog_832642447

Advertisement

Πηγή: CNN, ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr