ΣΥΔΑΠΤΤ: ΔΙΚΑΙΩΣΗ για τον Σύλλογό μας !!!!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΔΑΠΤΤ: ΔΙΚΑΙΩΣΗ για τον Σύλλογό μας !!!!

ΔΙΚΑΙΩΣΗ!!!

των προσπαθειών του Συλλόγου μας!

17.09.2024

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Στην απάντηση του στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Αριστεράς, Νάσου Ηλιόπουλου, ο υφυπουργός εργασίας έδωσε την επίσημη ενημέρωση από την Επιθεώρηση Εργασίας η οποία διαπίστωσε ότι στις συμβάσεις της εταιρείας Mellon στην ενότητα Αποδοχές υπαλλήλου αναγράφεται ότι οι μηνιαίες αποδοχές περιλαμβάνουν και καλύπτουν τις υπερωρίες και κάθε τυχόν πρόσθετη μη συναφή εργασία και συνεπώς δεν οφείλεται για αυτή άλλη αμοιβή πέραν του ανωτέρου ποσού […],όρος ο οποίος αντίκειται στις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας (!).

Επιπλέον εφόσον η πρόσθετη εργασία δεν είναι συναφής με την κύρια εργασία του μισθωτού, ο μισθωτός δικαιούται συμπληρωματικής αμοιβής σύμφωνα με τις διατάξεις του αστικού κώδικα.

Με βάση τα παραπάνω η επιχείρηση κλήθηκε εντός 10 ημερών να συμμορφωθεί και να επαναδιατυπώσει όσους όρους της σύμβασης εργασίας σε διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας για το σύνολο των εργαζομένων που απασχολούνται για λογαριασμό της συγκεκριμένης τράπεζας. Θα γίνει επανέλεγχος. Δείτε εδώ την σχετική συζήτηση

Συνάδελφοι, -ισσες,

Η παραπάνω εξέλιξη είναι μια καθαρή νίκη του Συλλόγου μας που δεν … παραδέχτηκε την ήττα, δεν άφησε τον παραλογισμό να νικήσει, συνέχισε να το παλεύει, ακόμα και όταν φάνηκε ότι κάθε προσπάθεια ήταν μάταιη. Όπως σωστά αναφέρει ο κ. βουλευτής στην δευτεροομιλία του ήταν χάρη στην ύπαρξη του Συλλόγου μας που αναδείχθηκε το θέμα με αποτέλεσμα να υπάρξουν δημοσιεύματα στον τύπο και σε sites και να μην περάσει το θέμα στα ψιλά.

Αναμένουμε την άμεση συμμόρφωση της εταιρείας και την επαναδιατύπωση των συμβάσεων για όλους τους συναδέλφους-ισσες που εργάζονται στην Εθνική Τράπεζα και ελπίζουμε την επόμενη φορά να μην χρειαστεί να φτάσουμε μέχρι τη Βουλή για τα αυτονόητα.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους συμπαραστάθηκαν στον αγώνα μας δείχνοντας την αλληλεγγύη τους και όσους στέκονται σταθερά και άοκνα στο πλευρό μας εδώ και χρόνια.

Το Δ.Σ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Γεωργία Μαργαρίτη                             6980090847           

Μαρία Δημητρίου                                6977428530

Στυλιανός Ταμπακουλάκης                   6979527235           

Θάνος Βλαχόπουλος                              6936632177

Email : sydaptt@gmail.com