Κρίση στην Ομοσπονδία του Κλάδου (ΟΣΝΙΕ): Καταρρέουν οι συκοφαντίες προς το Σωματείο μας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κρίση στην Ομοσπονδία του Κλάδου (ΟΣΝΙΕ): Καταρρέουν οι συκοφαντίες προς το Σωματείο μας

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ – ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Με αποκλειστική ευθύνη του Προέδρου και του Γραμματέα της ΟΣΝΙΕ, η Ομοσπονδία του Κλάδου οδηγείται σε κρίση.

Ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της ΟΣΝΙΕ απέσπασαν τις υπογραφές αντιπροσώπων – αξιοποιώντας τον θεσμικό τους ρόλο – προκειμένου να εμφανίσουν  τους συναδέλφους – αντιπροσώπους να ζητάνε τροποποίηση  καταστατικού με το πρόσχημα της εναρμόνισης της ΟΣΝΙΕ με την τεχνολογία. (αυτό γνώριζαν οι συνάδελφοι που υπέγραψαν το αίτημα)

Παρουσιάστηκε μάλιστα έτοιμο το νέο καταστατικό που προτείνεται και  θα ψηφιστεί ή θα απορριφθεί σε έκτακτο Καταστατικό Συνέδριο που θα γίνει στις 11 Ιουλίου.

Κατευθείαν στην ουσία

Η πιο σημαντική ρύθμιση του νέου καταστατικού που προτείνεται είναι η απαλλαγή  του ταμία της ΟΣΝΙΕ από την υποχρέωση να υποβάλλει στο ΔΣ κάθε εξάμηνο κατάσταση εσόδων και εξόδων και στο τέλος του χρόνου απολογισμό της διαχείρισης της περιουσίας της ΟΣΝΙΕ.

Υπενθυμίζουμε ότι η Διοίκηση της Ομοσπονδίας παρέλαβε από την προηγούμενη Διοίκηση ταμείο 75.000 ευρώ. Με το νέο καταστατικό (αν τελικά ψηφιστεί) θεσμοθετείται η αυθαιρεσία, η απόλυτη δικαιοδοσία σε 2-3 ανθρώπους να διαχειρίζονται αυτό το ποσό χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.

Η συκοφαντία στο Κλαδικό Σωματείο Αθήνας.

Με τεχνικό τρόπο δημιουργήθηκε αντιπαράθεση του Προέδρου & του Γραμματέα της ΟΣΝΙΕ με το Κλαδικό Σωματείο Αθήνας με τη συκοφαντία ότι το Σωματείο μας ΔΕΝ θέλει να πληρώνει τις συνδρομές του προς την Ομοσπονδία.

 Μια δευτερεύουσα διαφωνία για τον τρόπο είσπραξης των συνδρομών του Κλαδικού Σωματείου Αθήνας  (που λύνεται εύκολα στα πλαίσια των θεσμικών οργάνων – αυτό συμβαίνει παντού) αξιοποιήθηκε ως «ευκαιρία» από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα της ΟΣΝΙΕ για να επιτεθούν και να συκοφαντήσουν το Σωματείο μας.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας:

Το Κλαδικό Σωματείο Αθήνας ΚΑΙ μείωσε τις παλιές οφειλές που είχε πριν από το 2022 ΚΑΙ πλήρωσε τις οφειλές για ολόκληρο το 2023.

Είναι Σωματείο που έχει ορίσει συνδρομή μελών 10 ευρώ τον χρόνο (την μικρότερη στον Κλάδο) ενώ λόγω της φύσης του ΔΕΝ μπορεί να έχει έσοδα από παρακράτηση συνδρομής  από τη μισθοδοσία καμιάς εταιρείας. Παρόλο αυτά (όπως αναφέραμε) η κάλυψη των υποχρεώσεων προς την Ομοσπονδία βρίσκεται αποδεδειγμένα σε πρώτη προτεραιότητα.

Από την Απεργιακή συγκέντρωση των Κλινικών στις 28 Μαρτίου

Η αλήθεια όμως βρίσκεται αλλού: Το Κλαδικό Σωματείο Αθήνας ΕΝΟΧΛΕΙ:

Γιατί έχει δράση στους χώρους δουλειάς, δεν έχει κομματική ή εργοδοτική εξάρτησησυνεργάζεται με τα Σωματεία του Κλάδου, στηρίζεται από συναδέλφους και συνδικαλιστές μεγάλων χώρων εργασίας.

Γιατί καταθέτει τεκμηριωμένα προτάσεις όπως κατέθεσε την πρόταση για Κλαδική Σύμβαση στις Κλινικές σε συνεργασία με το Σωματείο στο ΜΗΤΕΡΑ μια πρόταση που έγινε τελικά αίτημα του Κλάδου.  

Η πραγματική επιδίωξη του Προέδρου & του Γραμματέα της ΟΣΝΙΕ:

Πραγματική επιδίωξη των στελεχών της ηγεσίας της ΟΣΝΙΕ (του Προέδρου & του Γραμματέα) είναι η συρρίκνωση της Ομοσπονδίας με κόψιμο Σωματείων από τη δύναμη της, ώστε να μετατραπεί σε γραφείο είσπραξης συνδρομών και ανενόχλητης διαχείρισης των οικονομικών ποσών. Μια αδύναμη πλήρως ελεγχόμενη Ομοσπονδία.

Επαναλαμβάνουμε ότι είναι μεγάλη απερισκεψία από έναν συνδικαλιστή που βρίσκεται επί χρόνια στην Διοίκηση της ΓΣΕΕ να επιδιώκει την αποδυνάμωση της Ομοσπονδίας που ο ίδιος είναι Πρόεδρος

Καταγγέλλουμε τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα της ΟΣΝΙΕ ότι:

1 – Χρησιμοποίησαν  αντιπροσώπους-συναδέλφους για να  τους εμφανίσουν  τεχνητά και εν αγνοία τους να βρίσκονται σε αντιπαράθεση με Σωματεία και συνδικαλιστές, κυρίως με το Κλαδικό Σωματείο Αθήνας βάζοντας τον Κλάδο σε επικίνδυνη φάση εσωτερικής αντιπαράθεσης.

2 – Ακολουθούν την διασπαστική τακτική του «Διαίρει και βασίλευε» με σκοπό να βγάλουν Σωματεία από τη δύναμη της ΟΣΝΙΕ. Αντί να ενώνουν εμφανίζουν τεχνητά τα Σωματεία να βρίσκονται σε αντιπαράθεση.

3 – Ακολουθούν εντελώς αντιδημοκρατικές διαδικασίες (όπως είναι φυσικό όταν ο στόχος είναι η αποδυνάμωση). Ο τρόπος που διεξάγεται το Συνέδριο ΔΕΝ αποφασίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΣΝΙΕ– όπως προβλέπεται στο καταστατικό – απλά ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της ΟΣΝΙΕ. (Καταγγελία της παράταξης ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΔΩ)

Ποια Σωματεία θα πάρουν μέρος, πότε θα γίνει το Συνέδριο, που θα γίνει, τί θα συζητηθεί (αν κάτι συζητηθεί), ποιοι θα μπορούν να μετέχουν εξ αποστάσεως, όλα αυτά αποφασίστηκαν αποκλειστικά από τον Πρόεδρο της ΟΣΝΙΕ.

Η παράταξη ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΣΝΙΕ επιχείρησε να θέσει ψηφοφορίες για τον τρόπο που θα γίνει το Συνέδριο κάτι που αρνήθηκαν τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης.

Το αποτέλεσμα είναι ότι οδηγούμαστε σε Καταστατικό Συνέδριο – αστραπή χωρίς να τηρούνται στοιχειώδης δημοκρατικές διαδικασίες. Υπάρχουν ακόμα και σήμερα αντιπρόσωποι που ΔΕΝ γνωρίζουν καν ότι θα γίνει Συνέδριο. Το πρόγραμμα του Συνεδρίου όπως ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της ΟΣΝΙΕ ΕΔΩ

4 – Αρνήθηκαν να συζητηθεί η προετοιμασία της Ομοσπονδίας για την διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη στον ΟΜΕΔ σχετικά με την σύναψη Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας για τις Κλινικές. (Πρόταση της παράταξης ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην Εκτελεστική Επιτροπή στις 20/6/2024).

Τα μέλη της Διοίκησης του Κλαδικού Σωματείου Αθήνας θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το χαρακτήρα και τη λειτουργία του Σωματείου μας ΚΑΙ να επιδιώκουμε σταθερά τη συνεργασία των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ.