ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

Καταγγέλλουμε σε όλους τους τόνους την θρασύτατη και απαράδεκτη συμπεριφορά του βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργού της κυβέρνησης, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος δεν δίστασε να βιαιοπραγήσει σε βάρος υπαλλήλου αεροπορικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος μπροστά στα έκπληκτα μάτια των επιβατών και των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες και το βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο πρώην υπουργός της ΝΔ άρχισε, με αφορμή ότι είχε κλείσει η πύλη της πτήσης του, να φωνάζει μαινόμενος, εκτοξεύοντας ύβρεις και απειλές, ενώ δεν δίστασε  ακόμη και να χτυπήσει με την άκρη του κινητού του στο κεφάλι τον εργαζόμενο της εταιρείας που βρισκόταν στο γκισέ των εισιτηρίων. Ο βουλευτής της ΝΔ δεν σταμάτησε την τραμπούκικη επίθεση του ούτε όταν έφτασε η αστυνομία, η οποία είχε κληθεί, αλλά άρχισε με ύφος «τσαμπουκά» να απειλεί το δόκιμο αστυνομικό με δυσμενή μετάθεση, ενώ ούρλιαζε να μην τον ακουμπάνε γιατί «έχει ασυλία».

Αυτές οι εικόνες βιαιοπραγίας που προκαλούν οργή και αγανάκτηση σε όλη την κοινωνία αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά το πραγματικό πρόσωπο της αντεργατικής κυβέρνησης της ΝΔ, που με τις εργατοκτόνες πολιτικές της έχει φέρει στη χώρα συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. Εξευτελιστικοί μισθοί, ελαστικές σχέσεις εργασίας, εξουθένωση των εργαζομένων και εργασία την έκτη ημέρα, εργοδοτική αυθαιρεσία, ανεργία και καταπάτηση κάθε εργασιακού κεκτημένου συνθέτουν την εικόνα της «ανάπτυξης» που οραματίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ για τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία.

Ταυτόχρονα, κάνουν πια ξεκάθαρο το θράσος την αλαζονεία που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση της ΝΔ τους πολίτες χωρίς να τηρεί ούτε τα προσχήματα!

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι λίγες μέρες πριν το περιστατικό του τραμπούκου Αυγενάκη κι άλλος Υπουργός της Ν.Δ.(ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ) κατά τρόπο ξεδιάντροπο επιχείρησε να εκφοβίσει τους συνδικαλιστές του Σωματείου Μηχανοδηγών επειδή τολμούν να κάνουν το χρέος τους υποδεικνύοντας ούτε λίγο ούτε πολύ στη Διοίκηση της HELLENIC TRAIN να απολύσει τον Πρόεδρο των μηχανοδηγών!

Όλα τα παραπάνω συνοδεύονται από συνεχή περιστατικά βίας και παρενόχλησης στους χώρους εργασίας καθώς πολλοί εργαζόμενοι είναι θύματα επιθετικών συμπεριφορών, σαν και αυτή του βουλευτή της ΝΔ Αυγενάκη, ο οποίος θεωρεί ότι βρίσκεται υπεράνω του νόμου και αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους που παλεύουν για το μεροκάματο σαν δούλους αυτού και της κυβέρνησης του.

Δηλώνουμε στην κυβέρνηση της ΝΔ ότι δεν θα επιτρέψουμε οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίζονται σαν σύγχρονοι σκλάβοι και να είναι θύματα προσβλητικών και επιθετικών συμπεριφορών!

Το δικαίωμα σε σταθερή και αξιοπρεπή εργασία με δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτο!

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον εργαζόμενο θύμα της επίθεσης και σε κάθε εργαζόμενο που παραβιάζονται τα δικαιώματα του!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ!

ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ