ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ “ΑΥΓΗ”: ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ “ΑΥΓΗ”: ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ “ΑΥΓΗ”: ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

Όπως έγινε γνωστό, προχθες Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 ανακοινώθηκε ο “ξαφνικός θάνατος” της ΑΥΓΗΣ, της ιστορικής εφημερίδας της Αριστεράς που από το 1952 κυκλοφορεί καθημερινά, εκτός απο την περίοδο της χουντας των συνταγματαρχών.

Της εφημερίδας που στα 72 χρόνια της βαριάς της ιστορίας συνδέθηκε με τους αγώνες της Αριστεράς, την ΕΔΑ, τα εργατικά και νεολεϊστικά κινήματα στην Ελλάδα και διεθνώς·που μέσα στις δεκαετίες σμίλεψε τη πολιτική συνείδηση και φώτισε τη δράση χιλιάδων εργαζομένων, δημοκρατικών πολιτών, διανοούμενων, φοιτητών.

Χωρίς προειδοποίηση, χωρίς διαβούλευση με τους εργαζόμενους, χωρίς να παρουσιαστεί κανένας απολογισμός,  στοιχεία ή κάποιο σχέδιο βιωσιμότητας, η διοίκηση της εφημερίδας, το Εκτελεστικό Γραφείο και η πολιτική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν την εντολή να σταματήσει η κυκλοφορία του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας!

Μια μονομερής απόφαση που ρίχνει “μαύρο” στη δημοσιογραφική φωνή της Αριστεράς,  στερώντας της την καθημερινή πολιτική παρέμβαση στα γεγονότα και ταυτόχρονα στέλνει στην εργασιακή ανασφάλεια τους εργαζόμενους της εφημερίδας που χρόνια τώρα με επαγγελματισμό και αίσθημα ευθύνης κράτησαν δυνατή τη φωνή των κοινωνικών αγώνων σε δύσκολες στιγμές και έδωσαν βήμα σε όλες και σε όλους που είναι “αόρατοι” για τα συστημικά ΜΜΕ.

Σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία που η κυβέρνηση της ΝΔ με τις αντεργατικές πολιτικές της φτωχοποιεί το κόσμο της εργασίας, καταλύει το κράτος δικαίου και τις δημοκρατικές ελευθερίες και ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση, το καθημερινό φύλλο της ΑΥΓΗΣ αποτελεί φάρο ελευθεροφωνίας και μέσο πολιτικής παρέμβασης της Αριστεράς και των κινημάτων ενάντια στην μιντιακή υπεροπλία της ΝΔ!

Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ που παλεύουν για την συνέχιση της  κυκλοφορίας του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας, την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους και την καταβολή των δεδουλευμένων τους!

Δηλώνουμε ότι για εμάς οι εργαζόμενοι δεν είναι μισθολογικό κόστος και αριθμοί, έχουν ανάγκες, συναισθήματα και αξιοπρέπεια!

 Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στου εργαζομένους της ΑΥΓΗΣ και διεκδικούμε:

                               ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΑΥΓΗ!

                      ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

                  ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ!