Επιθεωρητές Εργασίας: Τρίτη, 25 Ιουνίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 π.μ. στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας, Δραγατσανίου 8

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επιθεωρητές Εργασίας: Τρίτη, 25 Ιουνίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 π.μ. στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας, Δραγατσανίου 8

Αιτήματα αιχμής στην Επιθεώρηση Εργασίας

Αναδημοσίευση από : efsyn.gr/

Χριστίνα Κοψίνη

Βουνό προβλημάτων καταγγέλλει ο σύλλογος των εργαζομένων που διοργανώνει στάση εργασίας, συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο της υπουργού την ερχόμενη Τρίτη.

Στάση εργασίας την προσεχή Τρίτη, 25 Ιουνίου από τις 9 π.μ. έως την 1 μ.μ. και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 π.μ. έξω από τα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας, στην οδό Δραγατσανίου 8 και παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο της υπουργού Εργασίας, Νίκης Κεραμέως, διοργανώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Αιτήματα αιχμής, η στελέχωση των υπηρεσιών με επαρκές προσωπικό για την κάλυψη του ελεγκτικού έργου σε όλη την επικράτεια, η αύξηση των οργανικών θέσεων, για να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες της Κεντρικής Υπηρεσίας, η μεταστέγαση όλων των Κεντρικών Υπηρεσιών σε μια ενιαία κτιριακή δομή για την πιο εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία της, καθώς επίσης και η μετεγκατάσταση πολλών Περιφερειακών Υπηρεσιών σε χώρους επαρκείς και λειτουργικούς με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να μην παρακωλύεται το έργο των επιθεωρητών Εργασίας (π.χ. συζήτηση εργατικών διαφορών ή καταγγελιών).

Για τους υπαλλήλους και ελεγκτές της Επιθεώρησης Εργασίας ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Επιβεβλημένη είναι όχι μόνο η καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που σχετίζεται ευθέως με τις συνθήκες εκτέλεσης του έργου τους, αλλά και η αυτονόητη υποστήριξη της υπηρεσίας με Γιατρό Εργασίας και Τεχνικό Ασφαλείας, καθώς, όπως αναφέρει ο σύλλογος στην ανακοίνωσή του «είναι τουλάχιστον οξύμωρο να ελέγχουμε την ύπαρξή τους στις ιδιωτικές επιχειρήσεις και να προβαίνουμε σε κυρώσεις, αλλά να ελλείπουν από τη δική μας Υπηρεσία». Στις μεγάλες εκκρεμότητες συγκαταλέγονται και τα εξής προς επίλυση θέματα:

● Ο εκσυγχρονισμός του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος, του οποίου η δυσλειτουργία προφανώς δεν καλύπτεται από την πολυδιαφημισμένη χρήση tablet στους ελέγχους.

● Η έκδοση βιβλιαρίων ανηλίκων μέσω του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, ώστε να μειωθεί το διοικητικό βάρος των επιθεωρητών Εργασίας, να ταλαιπωρούνται λιγότερο οι συναλλασσόμενοι και να παρέχεται ταυτόχρονα η απαιτούμενη προστασία των παιδιών που εργάζονται.

● Η αντιμετώπιση της έλλειψης νομικής υποστήριξης των Υπηρεσιών της Επιθεώρησης Εργασίας και νομικής προστασίας των εργαζομένων σε αυτήν, που καθημερινά βρίσκονται εκτεθειμένοι σε απειλές και κίνδυνο της ζωής τους κατά τους ελέγχους, ειδικά στους πιο παραβατικούς κλάδους.

● Η κάλυψη όλων των θέσεων ευθύνης με διαδικασίες κρίσεων.

● Η κατάργηση των αυθαίρετων μετακινήσεων των εργαζομένων από Τμήμα σε Τμήμα και από Διεύθυνση σε Διεύθυνση, με αποτέλεσμα τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας.

● Η λειτουργία Υπηρεσιακού και Πειθαρχικού Συμβουλίου για τους εργαζόμενους της Επιθεώρηση Εργασίας. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι διεκδικούν να μπει φρένο στις γνωστές συνθήκες υπερ-εντατικοποίησης τόσο στην Κεντρική όσο και στις Περιφερειακές Υπηρεσίες με αλλεπάλληλες δράσεις και συλλογή στατιστικών στοιχείων για την επίτευξη στόχων που δυσχεραίνουν την παρέμβαση τους στις καταγγελίες των εργαζομένων, αλλά και μας εξαντλούν ψυχικά και σωματικά.

«Δεν ανεχόμαστε τις υποσχέσεις για καταβολή bonus που μένουν στα λόγια, υποτιμώντας τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπειά μας. Ούτε ανεχόμαστε στη δική μας πλάτη κάποιοι να λαμβάνουν απροκάλυπτα πριμ επίτευξης στόχων χιλιάδων ευρώ ξανά και ξανά. Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, ανεξάρτητα σε ποιον σύλλογο είναι εγγεγραμμένοι, να ενώσουμε τις φωνές μας και να απαιτήσουμε εδώ και τώρα λύσεις και όχι υποσχέσεις» επισημαίνει ο σύλλογος με την ανακοίνωση που υπογράφεται από την πρόεδρο του, Σταυρούλα Παπαδημητρίου, και τον γενικό γραμματέα, Ιωάννη Μιχάλα.