ΣΕΓΕΤΑ: Καμία αντιπρόταση για την Σ.Σ.Ε. από την πλευρά της Διοίκησης …

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΕΓΕΤΑ: Καμία αντιπρόταση για την Σ.Σ.Ε. από την πλευρά της Διοίκησης …

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ

Συνάδελφοι/ισσες,

Σας ενημερώνουμε ότι ύστερα από αρκετές συσκέψεις στον Οργανισμό Μεσολάβησης Διαιτησίας(ΟΜΕΔ) για την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας(ΕΣΣΕ), δεν κατέστη δυνατή οποιαδήποτε συμφωνία λόγω της αρνητικής στάσης της επιχείρησης .  Πιο συγκεκριμένα το Σωματείο μας, έχοντας τη γνωμοδότηση της ΓΣ, αφού η διοίκηση της επιχείρησης αδιαφόρησε στις κατ’ επανάληψη προσκλήσεις μας για σύναψη ΕΣΣΕ προσέφυγε στην διαμεσολάβηση του ΟΜΕΔ.

Αρχικά στην διαπραγμάτευση έγινε εμφανές πως η επιχείρηση υπήρξε αιφνιδιασμένη και εντελώς απροετοίμαστη για τη συγκεκριμένη διαδικασία αφού στις συγκροτημένες προτάσεις του Σωματείου δεν είχε επι της ουσίας καμία αντιπρόταση. Στη συνέχεια των συναντήσεων  φάνηκε πως ουδεμία διάθεση για διαβούλευση είχε, παρουσιάζοντας και σαν πυλώνες για την υλοποίηση ΣΣΕ έθεσε τον βασικό μισθό στα 780ευρώ και πρόταση για αξιολόγηση των εργαζομένων με σκοπό τιμωρητικό (πρόστιμα απολύσεις)!

Αυτό λοιπόν ήταν το όραμα των διοικούντων για τους ανθρώπους που με την εξαντλητική δουλειά τους δημιούργησαν τα πάνω από πέντε εκατομμύρια ευρώ κέρδη σε μερίσματα την τελευταία τριετία,   που δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ αύξηση την τελευταία πενταετία παρόλο που η ένταση της δουλειάς τους έχει εκτιναχθεί ειδικά την τελευταία τριετία στην covid 19 εποχή…

Οι συγκεκριμένες θέσεις προκάλεσαν απογοήτευση και αγανάκτηση στους εργαζομένους, απορρίφθηκαν δε από το ΣΕΓΕΤΑ και τον διαπραγματευτή ως ανυπόστατες και απαράδεκτες. Η αγωνιστική και συνάμα σοβαρή και υπεύθυνη στάση μας οδήγησε σε γενικά ικανοποιητικά αποτελέσματα στη διαπραγμάτευση.

Στο οικονομικό σκέλος η πρόταση του μεσολαβητή θέτει βασικό μισθό 860 ευρώ, επίδομα τριετιών και επίδομα γάμου 10%. Στο θεσμικό πλαίσιο προβλέπει για όλους ομαδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο, κάρτα σίτισης στο ebloko 132 ευρώ μόνιμα, σαφές προστατευτικό πλαίσιο στις μετακινήσεις εργαζομένων, μονιμοποίηση του προσωπικού μετά το 6μηνο κ. ά.

Η επιχείρηση απέρριψε την πρόταση της διαμεσολάβησης και οδηγηθήκαμε σε αδιέξοδο. Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν κάποιες επαφές με βάση το σχέδιο της μεσολάβησης με την επιχείρηση που έδειξε διάθεση μετακίνησης των αρχικών της σχεδιασμών όμως δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές και δεν τελεσφόρησαν.

Φαίνεται πλέον η προσφυγή στο δεύτερο και τελικό βαθμό διαπραγμάτευσης που είναι η διαιτησία, πενταμελές ειδικό δικαστήριο όπου εκεί θα αποφανθεί τελεσίδικα και για τις δύο πλευρές συμφωνία συλλογικής σύμβασης εργασίας , να είναι επιτακτική. Το σωματείο καλεί στις 14/01/2024  10.30 π.μ. γενική συνέλευση όπου θα συναποφασίσουμε Α) τα μέτρα πίεσης προς την επιχείρηση τον τρόπο και το χρόνο. Β) το συντονισμό και την όσο δυνατότερη παρουσία μας στην διαιτησία, εκεί που φαίνεται θα παρθούν οι αποφάσεις για το μέλλον μας.    Η επιχείρηση δείχνει να έχει κάνει τις επιλογές τις  πρέπει λοιπόν και εμείς να πάρουμε τις αποφάσεις μας, όλοι στη γενική συνέλευση. Να δώσουμε ένα βροντερό παρών παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια μας.

Με συσπείρωση και αγώνα πάντα πιο δυνατοί, πάντα κερδισμένοι.

  Ο Πρόεδρος                                                                                        Ο Γεν. Γραμματέας

       Μυλώνης Δημήτρης                                                                                Βερλής Νικόλαος

ΣΕΓΕΤΑ

Έδρα: Αθήνα (οδός Γ’ Σεπτεμβρίου 48Β)  Γραφεία: Α.Ι. Ρέντης, Αγίου Ιωάννη Ρέντη 43

Μέλος ΟΣΜΕ  – ΕΚΑ   τηλ/fax:  2169008610

email: somatio.segeta@gmail.com     Facebook ΣΕΓΕΤΑ  segeta.blogspot.gr