ΟΣΜΕ: Η παράνομη και καταχρηστική απόλυση της εργαζόμενης στην CTS δεν θα περάσει

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΟΣΜΕ: Η παράνομη και καταχρηστική απόλυση της εργαζόμενης στην CTS δεν θα περάσει

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τη νόμιμη αντίδραση της Ευδοκίας Σκοπελίτη, εργαζόμενης επί 23 χρόνια στον ΟΤΕ, την προσφυγή της στην Επιθεώρηση Εργασίας και στη Δικαιοσύνη, κατά της αναιτιολόγητης μετακίνησης της στην CTS, θυγατρική του ομίλου ΟΤΕ, ακολούθησε η καταγγελία της σύμβασης της.
Εκδικητικά, παράνομα και καταχρηστικά κινούμενη η επιχείρηση CTS, στην οποία προσφάτως και με σκοπιμότητα είχε μετακινηθεί η προαναφερόμενη εργαζόμενη, εκμεταλλευόμενη την Πολιτική συγκυρία, την κατάρρευση των ελεγκτικών μηχανισμών και την έλλειψη θεσμικού πλαισίου, την απέλυσε.
Όμως η αντίδραση της εργαζόμενης Ευδοκίας Σκοπελίτη και η προσφυγή της κατά της βλαπτικής μεταβολής την οποία υπέστη, κατά της τροποποίησης των όρων της ατομικής της σύμβασης και κατά της υποβάθμισης και της προσβολής της προσωπικότητας της, δεν αποτελεί το μοναδικό λόγο για τον οποίο η επιχείρηση CTS προχώρησε στην καταγγελία της σύμβασης της.


Η εργαζόμενη Ευδοκία Σκοπελίτη είναι συνδικαλιστικό στέλεχος, ενταγμένη στη συνδικαλιστική παράταξη ΕΜΕΙΣ/ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ, εκλεγμένη αντιπρόσωπος και αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας, με μεγάλη συνδικαλιστική δράση και συμμετοχή τους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες

Τα περί “χαμηλής απόδοσης” επικαλούμενα από τη μεριά της CTS, μετά από 23 χρόνια εργασίας, είναι ανυπόστατα, δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα και μόνο ως αστείες δικαιολογίες μπορούν να χαρακτηριστούν.

Ο αγώνας των εργαζόμενων και των συλλογικών τους εκπροσωπήσεων, απέναντι στην ασυδοσία, στην αυθαιρεσία και την παραβατικότητα της ανεξέλεγκτης εργοδοσίας, θα πρέπει να είναι συνεχής και αδιάκοπος.
Και στην προκειμένη περίπτωση, η στήριξη των συνδικάτων στην απολυμένη εργαζόμενη Ευδοκία Σκοπελίτη, καθώς και η αντίδραση τους, απέναντι στις μεθοδεύσεις του ΟΤΕ και των θυγατρικών του
εταιρειών, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
Η διεκδίκηση των δικαίων και των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, δεν μπορεί να αποτελεί λόγο απόλυσης.
Η παράνομη και καταχρηστική και ως εκ τούτου άκυρη απόλυση της εργαζόμενης Ευδοκίας Σκοπελίτη, δεν θα περάσει!