ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ: Το φακέλωμα των συνδικάτων δεν θα περάσει

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ: Το φακέλωμα των συνδικάτων δεν θα περάσει

Το φακέλωμα των συνδικάτων δεν θα περάσει

9/11/2022

Αντίθετο με το Σύνταγμα, τον συνδικαλιστικό νόμο και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) έκριναν οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικράτειας, το Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων (ΓΕΜΗΣΟΕ). Συγκεκριμένα, ύστερα από προσφυγή του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, οι ανώτατοι δικαστές αποφάνθηκαν ότι το ΓΕΜΗΣΟΕ, που θέσπισε ο νόμος 4808/2021 αποτελεί σοβαρή επέμβαση στο δικαίωμα της συνδικαλιστικής ελευθερίας κατά παράβαση του άρθρου 23 παρ.1 του Συντάγματος.

Οι δικαιολογίες του Υπουργείου ότι δήθεν με το Μητρώο «είναι μια μεταρρύθμιση που προάγει την διαφάνεια, την δημοκρατική λειτουργεία και την αντιπροσωπευτικότητα στον συνδικαλισμό» δεν πείθουν κανέναν.

Με την απόφαση του ΣΤΕ, άρχισε ήδη το ξήλωμα του αντεργατικού νόμου ν 4808/2021. Το φακέλωμα των συνδικάτων, η στοχοποίηση όσων τολμούν, ειδικά στον ιδιωτικό τομέα, να εκφραστούν συλλογικά και να δράσουν συνδικαλιστικά δεν θα περάσει.

Η σημερινή γενική απεργία θα δώσει το έναυσμα ώστε όλες οι αντεργατικές διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη να μείνουν στα χαρτιά. Οι εργαζόμενοι καταδικάζουν τις κυβερνητικές πολιτικές της ακρίβειας, της φτωχοποίησης και της κατάργησης εργασιακών δικαιωμάτων.

Όλοι όλες στην απεργία και στην συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Γραφείο Τύπου ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ