ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ: Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ: Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 2022

Τα νέα αφεντικά της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ (Mantis Group) και η κυβέρνηση της ΝΔ απαντούν με όργιο τρομοκρατίας και διώξεων σε συνδικαλιστές και εργαζόμενους της επιχείρησης, που διεκδικούν την ανάκληση όλων των απολύσεων και την υπογραφή επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε.

Τα «prive» ΜΑΤ που εδώ και μήνες έχει εξασφαλίσει η Mantis Group για την πάταξη των εργατικών κινητοποιήσεων στην επιχείρηση, σήμερα με χρήση χημικών, άσκησαν απίστευτη βία υπερασπιζόμενοι με πάθος τα αφεντικά και τον παράνομο απεργοσπαστικό μηχανισμό τους, την στιγμή που η παραβατική μαφία των μπράβων αλωνίζει την χώρα.

Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να συλλάβουν εκ νέου τον πρόεδρο των εργαζομένων και της ΠΟΕΕΠ, Γιάννη Φραγγίδη, καθώς και τον Άρη Μερκενίδη, πρόεδρο του Σωματείου Πωλητών-Οδηγών και Βοηθών Β. Ελλάδας γιατί δεν είναι δα και τίποτα βιαστές ή δολοφόνοι ή μεγαλοεισαγωγείς ναρκωτικών, ώστε να κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, Υπουργός προστασίας του πολίτη, συμφωνεί με την αποστολή ΜΑΤ σε ρόλο security της εργοδοσίας, να προσπαθούν να  βάλουν στο εργοστάσιο παράνομο απεργοσπαστικό μηχανισμό;

Η ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ πριν λίγους μήνες πέρασε “καθαρή” στην Mantis Group ιδιοκτησίας του γαμπρού του υπουργού Σκρέκα, μέσα από ένα σκανδαλώδες σβήσιμο χρεών-ασφαλιστικών εισφορών από την κυβέρνηση της ΝΔ, για «το καλό των εργαζόμενων». 

Όμως ο νέος εργοδότης δεν τηρεί τις δεσμεύσεις που προκύπτουν από το σχέδιο εξυγίανσης και άρχισε τις απολύσεις ζητώντας με μειώσεις μισθών και ατομικές συμβάσεις εργασίας, εργαζόμενους «Χατζηδάκη».

Στεκόμαστε αλληλέγγυα μέχρι τέλους στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και ενώνουμε την φωνή μας ενάντια στην τρομοκρατία και την καταστολή.

Ζητάμε άμεσα:

  • Την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων συναδέλφων μας.
  • Την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
  • Τον τερματισμό των διώξεων συνδικαλιστών που με τον ψυχωμένο αγώνα τους γίνονται  παράδειγμα σε όλους μας.

Γραφείο Τύπου

ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ