Σωματείο efood: Δεν ανεχόμαστε να χυθεί και άλλο αίμα για τα κέρδη των εταιρειών

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σωματείο efood: Δεν ανεχόμαστε να χυθεί και άλλο αίμα για τα κέρδη των εταιρειών

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων efood Π. Αττικής για τον χαμό του συναδέλφου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ EFOOD Π.ΑΤΤΙΚΗΣ

                                                                                                                                    ΑΘΗΝΑ 12/10/2022

Ανακοίνωση για το χαμό του συναδέλφου Γ.Μανιάκη.

.

Εκ μέρους του σωματείου εργαζομένων στην EFOOD εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του συναδέλφου Γ.Μανιακης όπου έχασε τη ζωή του μετά από σοβαρό εργατικό ατύχημα. Ο συνάδελφος ο Γιάννης πάλεψε παλικαρίσια εδώ και μήνες για να κρατηθεί στη ζωή , δε τα κατάφερε. Απέδειξε σε όλους μας έστω και με αυτή την άνιση μάχη που έδωσε ότι δε πρέπει να συμβιβαστούμε ποτέ , να συνεχίζουμε να παλεύουμε για τη ζωή μας για την οικογένεια μας.

Είναι το τρίτο κατά σειρά εργατικό δυστύχημα συνάδελφου της efood.Και οι τρείς με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις παρότι φορούσαν το κράνος με το λογότυπο της εταιρίας. Είναι προφανές ότι το συγκεκριμένο κράνος δεν τηρεί τις προδιαγραφές ασφαλείας και στην ουσία αποτελεί άλλο ένα ακόμη διαφημιστικό της εταιρίας.

Είναι θύμα της πολιτικής του Υπουργείου Εργασίας που εδώ και μήνες τώρα καθυστερεί την υπουργική απόφαση σχετικά με τον καθορισμό της καταλληλότητας των Μέσων Ατομικής Προστασίας και των μέτρων ασφαλείας για τους διανομείς. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος από το ΣΕΠΕ σχετικά με τις συνθήκες του ατυχήματος και τις ευθύνες της εταιρείας.

Άλλωστε αυτή η απαράδεκτη κατάσταση οδήγησε και τον ίδιο τον Γιάννη να είναι από τα πρώτα μέλη του επιχειρησιακού σωματείου και μέλος της ελεγκτικής μας επιτροπής.

Δίνουμε υπόσχεση στον πολύ αγαπητό μας φίλο και συνάδελφο ότι θα βάλουμε τα δυνατά μας και θα παλέψουμε ανυποχώρητα ώστε να μην υπάρξει κανένας άλλος συνάδελφος νεκρός στο δρόμο.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-15:00

Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΛΕΦΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 12 ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΧΥΘΕΙ ΚΙ  ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ