Το ΣΕΗ δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση σε οσους/ες εργάστηκαν για την ταινία SAISON MORTE

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το ΣΕΗ δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση σε οσους/ες εργάστηκαν για την ταινία SAISON MORTE

Με ομόφωνη απόφασή του το ΔΣ του ΣΕΗ δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή του στον δικαστικό αγώνα συναδέλφων ηθοποιών, αλλά και λοιπών καλλιτεχνικών και τεχνικών συντελεστών, που εργάστηκαν για την ταινία SAISON MORTE σε παραγωγή του Παντελή Καλαντζή και της εταιρείας του SHOWTIME PRODUCTIONS.

Επιφυλασσομενοι για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας για την προστασία των συναδέλφων μας, εκφραζουμε την ιδιαίτερη έκπληξή μας για το ότι ενώ τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι συνάδελφοι εναντίον του συγκεκριμένου παραγωγού συζητούνται στις 20/10, ο τελευταίος σαν να έχει ήδη προεξοφλήσει ηδη την έκβαση, δρομολογεί την κυκλοφορία της ταινίας στις 3/11 με σχετικό trailer που προβάλλεται ήδη.

Δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας και την παρουσία μας στην παραπάνω δικάσιμο (20/10), ενώ δημοσιοποιούμε την καταγγελία των εργαζομένων στην ταινία και την κοινοποιούμε στις συμπαραγωγους ΕΡΤ και NOVA.

Ακολουθεί η καταγγελία:

“Καλησπέρα συνάδελφοι,

Τον Φεβρουάριο του 2017 κληθήκαμε να συμμετάσχουμε στην ταινία ‘Saison morte’ (ΝΕΚΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ) σε σκηνοθεσία Θανάση Τότσικα και παραγωγή Παντελή Καλατζή (Showtime productions). Κάποιοι από εμάς (ηθοποιοί-τεχνικοί) υπογράψαμε ένα συμφωνητικό και κάποιοι όχι. Είχαμε συμφωνήσει να πληρωθούμε μέχρι ή κατά τη λήξη των γυρισμάτων. Σήμερα, δεν έχουμε πληρωθεί (πλην ελαχίστων) παρότι η ταινία παίχτηκε – παρά την αντίρρηση μας – επίσημα στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Για το συγκεκριμένο περιστατικό – αφού διαπιστώσαμε πως πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα – ενημερώσαμε ευθύς αμέσως δημοσίως στον χώρο προβολής πως επιφυλασσόμαστε για τα νόμιμα δικαιώματα μας. Την επόμενη μέρα στείλαμε μέιλ στην εταιρεία παραγωγής και το κοινοποιήσαμε στην συμπαραγωγό ΕΡΤ αλλά και στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης πως αυτή η ταινία δε μπορεί να παίζεται διότι δεν έχουμε πληρωθεί. Ωστόσο όπως συμβαίνει πέντε συναπτά έτη δε μας έλαβε κανείς υπόψη του και η ταινία έπαιξε κανονικά.

Απαιτούμε την άμεση εξόφληση όλων μας, ηθοποιών – τεχνικών είτε έχουμε υπογράψει κάποιο συμφωνητικό είτε όχι. Λαμβάνουμε ασφαλιστικά μέτρα για τον κ. Παντελή Καλατζή καθώς και για την εταιρεία του ‘Showtime productions’ και επιφυλασσόμαστε για τα νόμιμα δικαιώματα μας σε σχέση με την συμπαραγωγό ΕΡΤ και NOVA αλλά και το φεστιβάλ Θεσσαλονίκης διότι νιώθουμε προσβεβλημένοι και υποτιμημένοι που δε μας έλαβαν υπόψη τους.

Τεχνικοί, Ηθοποιοί , Μουσικοί που συμμετείχαμε στην κινηματογραφική παραγωγή “SAISON MORTE”.

Όλοι ακόμα απλήρωτοι.

AΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ

ΜΑΝΟΣ ΒΑΚΟΥΣΗΣ

ΑΡΓΥΡΗΣ ΓΚΑΓΚΑΝΗΣ

ΔΑΛΜΑΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΡΜΟΥΣΗΣ

ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΤΣΑΠΑΡΕΛΗ

ΖΑΜΠΕΛΑ ΧΑΒΙΑΡΑ

ΓΙΑΛΛΕΛΗΣ ΘΩΜΑΣ

ΗΛΙΑΣ ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ

ΚΟΥΖΑ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΡΠΟΔΙΝΗΣ

ΜΑΙΡΗ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΔΟΥΓΚΟΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΛΑΣΟΓΛΟΥ

ΟΡΕΣΤΗΣ ΤΖΙΟΒΑΣ

ΣΥΜΕΩΝ ΤΣΑΚΙΡΗΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΑΤΑΥΛΑΛΗΣ

ΤΟΝΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΜΠΙΤΑ

ΠΑΝΟΣ ΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΕΜΠΟΣ

ΚΩΣΤΗΣ ΚΟΝΤΟΣ”

πηγή: sei