ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ: Απολύθηκε από το Αρσάκειο γιατί στήριξε τους μαθητές για την υπόθεση Λιγνάδη

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ: Απολύθηκε από το Αρσάκειο γιατί στήριξε τους μαθητές για την υπόθεση Λιγνάδη

Απολύθηκε από το Αρσάκειο γιατί στήριξε τις καταγγελίες μαθητών/τριών για κακοποιητικές συμπεριφορές

16/9/2022

Νομίσαμε ότι τα είχαμε δει όλα με την υπόθεση Λιγνάδη και την αποφυλάκισή του παρά την καταδικαστική απόφαση για βιασμούς ανηλίκων! αλλά όχι… Η δυσώδης αυτή υπόθεση έχει συνέχεια…

Η εκπαιδευτικός του Αρσακείου, που τόλμησε να εκφράσει την στήριξή της  στις αναφορές 285 μαθητών/-τριών και αποφοίτων που δημοσίευσαν επιστολή καταγγέλλοντας κακοποιητικές συμπεριφορές και συγκάλυψη, απολύθηκε! Στο σχολείο όπου ο καταδικασθείς για βιασμούς είχε θητεύσει ως επικεφαλής του εργαστηρίου θεάτρου, οι μαθητές και οι απόφοιτοι μιλούν για περιστατικά βίας, σεξουαλικής, ψυχολογικής και λεκτικής και ζητούν την άμεση διερεύνησή τους.

Ως εργαζόμενοι/–ες διαμαρτυρόμαστε για το γεγονός ότι οι απόψεις μιας εργαζόμενης γίνονται η αιτία να εκδιωχθεί από την εργασία της. Είναι προφανώς αστείος ο ισχυρισμός ότι η απόλυση έγινε για «λόγους αξιολόγησης του προσωπικού», μετά από 25 χρόνια απόλυτα επιτυχημένης διαδρομής στο σχολείο της εκπαιδευτικού. Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών (ΟΙΕΛΕ):  «Η απόλυση αυτή καταπατά στοιχειώδη ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα που περιγράφονται σε εγχώριες και διεθνείς συνθήκες και είναι προϊόν της απόπειρας του σχολείου να ελέγξει τις απόψεις των εκπαιδευτικών που υπηρετεί σε αυτό».

Ως μητέρες και πατέρες παιδιών και εφήβων εξοργιζόμαστε γιατί βλέπουμε να διώκεται η εκπαιδευτικός που στάθηκε στο πλευρό των μαθητών αντί να διερευνώνται οι πράξεις ή/και οι παραλείψεις εκείνων που είχαν ως αποτέλεσμα όσα εξιστορούνται στην επιστολή/καταγγελία. Αγωνιούμε διαπιστώνοντας το σιωπητήριο που έχει επιχειρείται να επιβληθεί στα ιδιωτικά σχολεία από τα επιχειρηματικά λόμπι και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Όπως αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση η ΟΙΕΛΕ: “εκδιώκεται η επί 25 έτη πολυαγαπημένη νηπιαγωγός στο Αρσάκειο Ψυχικού και εκείνοι οι οποίοι εν τέλει έχουν βαρύτατες ευθύνες για την υπόθεση βρίσκονται ακόμη στις θέσεις τους”.

Στο όνομα της αλήθειας και για να τιμήσουμε την εκλιπούσα Φώφη Μπουλούτα – στην γνωστή υπόθεση με τον γιο του πρώην πρωθυπουργού της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά – οφείλουμε να σταθούμε με όλες τις δυνάμεις μας δίπλα στην Τ. Ζωγράφου.

Η άκρατη αλαζονεία που υπαγορεύει ότι οι νόμοι ισχύουν μόνο για τους υπόλοιπους, και συντρίβει όποιον τολμά να διεκδικήσει το δίκιο του απέναντί στους ισχυρούς πρέπει να ηττηθεί.

Η άκρατη αλαζονεία που υπαγορεύει ότι οι νόμοι ισχύουν μόνο για τους υπόλοιπους, και συντρίβει όποιον τολμά να διεκδικήσει το δίκιο του απέναντί στους ισχυρούς πρέπει να ηττηθεί.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα της συναδέλφου και της ΟΙΕΛΕ για: την ανάκληση της απόλυσης, την εμπέδωση της ελευθερίας του λόγου στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και την πλήρη διερεύνηση και απόδοση ευθυνών για κακοποιητικές και τραυματικές συμπεριφορές εις βάρος ανήλικων παιδιών.

Δεν πρόκειται για μια ακόμη συνδικαλιστική διεκδίκηση αλλά για το αίτημα ολόκληρης της κοινωνίας για κάθαρση.

Γραφείο Τύπου ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ