ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ: Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων στην Μαλαματίνα

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ: Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων στην Μαλαματίνα

Για πάνω από τέσσερις εβδομάδες συνεχίζουν την απεργία τους οι εργαζόμενοι της «Μαλαματίνα» αντιδρώντας στις απολύσεις 15 συναδέλφων τους. Απολύσεις που δεν έγιναν για οικονομοτεχνικούς λόγους, – αφού η εταιρεία παρουσιάζει κέρδη – αλλά για την επιβολή των ατομικών συμβάσεων. Το Σωματείο τους διεκδικεί την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης που θα εξασφαλίζει ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ικανοποιητικούς μισθούς ενώ η εργοδοτική πλευρά δημιουργεί κλίμα τρομοκρατίας απολύοντας εργαζόμενους, μέλη του Σωματείου, μετά από 30 χρονιά δουλειάς.

Εδώ, το επιτελικό κράτος λειτούργησε … άψογα με τις δυνάμεις των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ να βρίσκονται από νωρίς το πρωί στην πύλη του εργοστασίου . Η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη του προέδρου του Σωματείου και του αναπληρωτή γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών με την κατηγορία της παράνομης βίας ενώ ήταν οι διευθυντές του εργοστασίου που δημιουργούσαν ένταση για να επέμβουν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Από ποιους προστατεύει το εργοστάσιο η αστυνομία;; Από αυτούς που έβαλαν πλάτη, που στήριξαν ενεργά το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας, δεχόμενοι ακόμα και μειώσεις μέχρι 20% στους μισθούς τους;

Από ποιους προστατεύει το εργοστάσιο η αστυνομία;; Από αυτούς που έβαλαν πλάτη, που στήριξαν ενεργά το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας δεχόμενοι μειώσεις μέχρι 20% στους μισθούς τους;

Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων/-ισσων  που αγωνίζονται για να μην εμπεδωθεί κλίμα τρομοκρατίας στους εργασιακούς χώρους σύμφωνα με το  πνεύμα και το γράμμα των αντεργατικών νόμων της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Με 24ωρες επαναλαμβανόμενές απεργίες μέχρι τις 31 Αυγούστου παλεύουν για να γίνεται σεβαστό το δικαίωμα στην απεργία, για την ανάκληση των εκβιαστικών απολύσεων και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης.

Η σύλληψη εκπροσώπων εργαζομένων είναι καθαρή πρόκληση και η απάντηση πρέπει να δοθεί συλλογικά και αποφασιστικά. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα των συναδέλφων γιατί:

Ο αγώνας των συναδέλφων/-ισσων της «Μαλαματίνα» είναι αγώνας όλων μας.

Γραφείο Τύπου ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ