Έκρηξη σε δεξαμενή στα Πετρέλαια Καβάλας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Έκρηξη σε δεξαμενή στα Πετρέλαια Καβάλας

Έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ του Σαββατου στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου των Πετρελαίων στη Νέα Καρβάλη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη, που προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά, σημειώθηκε σε δεξαμενή που δεν περιείχε πετρέλαιο.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας ήταν μεγάλη και άμεση.

Λίγο μετά τις 10.30 το περιστατικό είχε αντιμετωπιστεί, και η φωτιά σβήστηκε.

Από την πυρκαγιά δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές καθώς αυτό τον καιρό οι χερσαίες εγκαταστάσεις είναι σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας και σε αυτές εκτελούνται εργασίες συντήρησης και καθαρισμού.

Τα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας παραμένουν στο χώρο των χερσαίων εγκαταστάσεων για τυχόν αναζωπυρώσεις, με βάση το σχέδιο ασφαλείας του εργοστασίου.

 Παναγιώτης Κοντουσιάδης: Οταν οι εργαζόμενοι προειδοποιούσαν για ανασφαλείς συνθήκες εργασίας στις εγκαταστάσεις των πετρελαίων Καβάλας ελάχιστοι τους άκουγαν.Η φωτιά αυτή την στιγμή που εκδηλώθηκε και είναι σε εξέλιξη δυστυχώς τους δικαιώνει.Ευτυχώς σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχουν τραυματίες.Σε επικοινωνία που είχα με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στα πετρέλαια Καβάλας μου δήλωσε πως έθεσε στην διάθεση την πυροσβεστικής την εμπειρία και το προσωπικό των απολυμένων εργαζομένων για την αντιμετώπιση της φωτιάς!

Πηγη: Documento