Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Θριασίου: Εγκαινιάζουν Χειρουργεία που θα μείνουν κλειστά(!!).

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Θριασίου: Εγκαινιάζουν Χειρουργεία που θα μείνουν κλειστά(!!).

Κυβερνητική φιέστα με 28 απολυμένους ΣΟΧ και 65 σε Απόλυση, 45 σε Αναστολή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ενωτικής Κίνησης Εργαζομένων Θριασίου

Θριάσιο Νοσοκομείο: Εγκαινιάζουν Χειρουργεία που θα μείνουν κλειστά(!!). Κυβερνητική φιέστα με 28 απολυμένους ΣΟΧ και 65 σε Απόλυση, 45 σε Αναστολή. ΘΑ τους περιμένουμε, όπως πρέπει και τους αξίζει…

Κυβερνητική φιέστα, με προεκλογικό άρωμα, τη Δευτέρα 4/4 στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης θα εγκαινιάσει τα νέα Χειρουργεία( πλήρης ανακαίνιση και λειτουργική αναβάθμιση των παλιών) που έγιναν με δωρεά του κ. Μαρτίνου. Μια δωρεά που ξεκίνησε η προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ολοκληρώνεται τώρα.

Και ενώ, όπως αποδεικνύεται, υπήρξε ο αναγκαίος χρόνος, πάνω από 2 χρόνια(!!), για να υπάρξουν οι αναγκαίες προσλήψεις για να στελεχωθούν οι νέες, πραγματικά πολύ σύγχρονες αίθουσες, η Διοίκηση και η Κυβέρνηση δεν έκαναν απολύτως ΤΙΠΟΤΑ για να έρθει το απαραίτητο αναγκαίο προσωπικό. Με αποτέλεσμα, μετά τα εγκαίνια και αφού σβήσουν οι κάμερες και τα φώτα, τα νέα σύγχρονα Χειρουργεία θα μείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ(!!) για τις επόμενες μέρες ή τους επόμενους μήνες. Μα και να ανοίξουν κάποια στιγμή, με το υπάρχον προσωπικό δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν πάνω από 5 αίθουσες ( από 8..) με αποτέλεσμα 3 αίθουσες, πλήρως σύγχρονες-ανακαινισμένες να παραμένουν κλειστές, ένας Θεός ξέρει μέχρι πότε.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης, δεν έρχεται μόνο για να εγκαινιάσει τα Χειρουργεία που θα μείνουν κλειστά, βαδίζοντας πιστά στα χνάρια του γνωστού συνοδοιπόρου του με το μυστρί. Αλλά επίσης έρχεται να δει από πρώτο χέρι, τα αποτελέσματα των Κυβερνητικών πολιτικών στο χώρο των υποστηρικτικών υπηρεσιών και δει στη Σίτιση. Από τη Παρασκευή 1/4, 22 εργαζόμενοι με Ατομικές Συμβάσεις, που εργάζονταν πολλά χρόνια, είναι πλέον απολυμένες, για να έρθει ο «καλός εργολάβος» με επιπλέον 152.000€ ζεστό Δημόσιο χρήμα. Και να «καμαρώσει» την επικείμενη απόλυση περίπου άλλων 65 Ατομικών Συμβάσεων σε Φύλαξη και καθαριότητα, αφού η ολοκλήρωση των σχετικών Διαγωνισμών για την επαναφορά των Εργολάβων είναι θέμα χρόνου. Τώρα, εάν η συνολική επιβάρυνση του Νοσοκομείου με τους Εργολάβους, είναι πάνω από 400.000€ το χρόνο, δεν πιστεύουμε ότι δημιουργεί ενόχληση στον κ. Πλεύρη και τη Κυβέρνηση της Ν.Δ. Σιγά, μήπως από τη τσέπη τους θα τα δώσουν;

Προφανώς η παρουσία του κ. Πλεύρη, θα αναλωθεί, όπως φαίνεται στα εγκαίνια και τα παρελκόμενά τους. Σε όλα τα ανοικτά ζητήματα του Νοσοκομείου και την αναγκαία ενίσχυση του σε υποδομές και προσωπικό, δεν πρέπει περιμένουμε θετικές απαντήσεις και δεσμεύσεις, μια και η ειλικρίνεια του κ. Υπουργού, είναι δεδομένη. Απολύσεις ΣΟΧ, προσλήψεις αναμένονται, Ιδιωτικοποιήσεις και ΣΔΙΤ. Απλά και ξεκάθαρα…

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους, τη Δευτέρα 4/4 στην είσοδο του Νοσοκομείου να υποδεχθούμε τον Υπουργό Υγείας και τη Κυβερνητική κουστωδία όπως ΠΡΕΠΕΙ και του ΑΞΙΖΕΙ. ΝΑΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!.

Υ.Γ 1: Πέρασαν 24 μήνες της Πανδημίας, με το Θριάσιο Νοσοκομείο Αναφοράς, και δεν υπάρχει από τη Κυβέρνηση, ούτε μια αναφορά ή πρόταση για έργα στο Νοσοκομείο. Τέτοια απαξίωση….