Goody’s: Πρώτη νίκη για τους απολυμένους διανομείς

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Goody’s: Πρώτη νίκη για τους απολυμένους διανομείς

Το ΣΕΠΕ καλεί την εταιρεία να επαναπροσλάβει τους δυο διανομείς που απέλυσε γιατί αρνήθηκαν να εργαστούν τις ημέρες της σφοδρής χιονόπτωσης

Αντιμέτωπο με την απαίτηση του ΣΕΠΕ να επαναπροσλάβει τους δύο διανομείς που απέλυσε επειδή αρνήθηκαν να εργαστούν τις ημέρες του χιονιού τον Ιανουάριο βρίσκεται το κατάστημα των Goody’s στην Ανθούπολη. Οι εργαζόμενοι, επικαλούμενοι τα σχετικά ΦΕΚ και την πραγματικότητα που επικρατούσε έξω από την πόρτα τους (χιόνια και πάγος σε όλους τους δρόμους της Αθήνας), είχαν αρνηθεί να εργαστούν εκείνο το διάστημα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη δουλειά τους λίγες ημέρες μετά. Δεν το άφησαν έτσι όμως. Κατήγγειλαν την εργοδοτική αυθαιρεσία και δικαιώθηκαν.

Ειδικότερα, η Επιθεώρηση Εργασίας έκρινε τις καταγγελίες τους βάσιμες και θεώρησε τις απολύσεις τους από την πλευρά του εργοδότη ως καταχρηστικές, καλώντας την επιχείρηση να τους επαναπροσλάβει. «Ευελπιστούμε ότι η επιχείρηση θα αποκαταστήσει την κατάφωρη αδικία και θα επαναπροσλάβει άμεσα τους συναδέλφους. Σε διαφορετική περίπτωση, θα είμαστε σταθερά δίπλα στον αγώνα τους για δικαίωση και διά της δικαστικής οδού» ήταν το μήνυμα του Δικτύου Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό, που ανέδειξε πρώτο το ζήτημα.

Τόνισε ακόμη ότι απέναντι στις διαρκείς, πάμπολλες εργοδοτικές αυθαιρεσίες ο μόνος δρόμος είναι η συλλογική αντίδραση. «Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να αισθάνεται μόνος και αδύναμος απέναντι σε αυτές τις συνθήκες.  Όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας, καλύτερη ζωή!».

Αν και η αρχή θεωρείται το ήμισυ του παντός, τα βήματα που έχουν ακόμη να γίνουν για να καταφέρουν να εργάζονται οι δύο απολυμένοι με αξιοπρέπεια στο Goody’s της Ανθούπολης είναι πολλά. Περιγράφοντας τις συνθήκες που επικρατούσαν, ο ένας εργαζόμενος είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στην ΑΥΓΗ (26.2.2022) ότι του έβαζαν ένσημα για πενθήμερο τετράωρο, ενώ εργαζόταν 6 ημέρες την εβδομάδα από 10 έως 12 ώρες την ημέρα.

πηγη: Αυγη