Διαδικτυακή διημερίδα – Η καλλιτεχνική εργασία στην Ελλάδα: καθεστώς, πολιτικές, προοπτικές

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διαδικτυακή διημερίδα – Η καλλιτεχνική εργασία στην Ελλάδα: καθεστώς, πολιτικές, προοπτικές

Η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση εκκινεί από τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας και τις σημαντικές επιπτώσεις της στα καλλιτεχνικά επαγγέλματα.

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 10.00 με 15.00 και θα διεξαχθεί με συζητήσεις σε τέσσερις θεματικούς άξονες: Εργασιακό καθεστώς, Συλλογικότητες και Συλλογική δράση, Πολιτική και πολιτικές και Έρευνα.


Έχουν προσκληθεί και θα συμμετέχουν εκπρόσωποι καλλιτεχνικών φορέων, εκπρόσωποι σωματείων και συλλογικοτήτων και ερευνητές. Θα συζητηθούν οι συνθήκες εργασίας και η επισφάλεια στους καλλιτεχνικούς κλάδους, τα νέα προβλήματα που αναδύονται στις συνθήκες της πανδημίας, οι δυνατότητες εκπροσώπησης των καλλιτεχνών και οι προοπτικές συλλογικών δράσεων και οι πολιτικές που ρυθμίζουν την καλλιτεχνική εργασία. Επίσης, θα παρουσιαστούν ερευνητικά ευρήματα, αλλά και οι προκλήσεις της έρευνας για την καλλιτεχνική εργασία στην Ελλάδα.


Στόχος της διημερίδας είναι η ανάδειξη των εργασιακών προβλημάτων των καλλιτεχνών, η ανεύρεση τρόπων υποστήριξης της εργασίας τους, ιδιαίτερα στις συνθήκες της πανδημίας αλλά και διαχρονικά, και η έναρξη ενός διαλόγου μεταξύ των καλλιτεχνών και των κοινωνικών ερευνητών.
Η παρακολούθηση θα είναι ελεύθερη και μπορεί να γίνει είτε μέσω του Zoom (μετά από εγγραφή στη διεύθυνση (https://www.eventbrite.co.uk/e/136955167593?aff=), είτε από τη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook (https://fb.me/e/3n2PIKXnp), όπου θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση (livestreaming) με δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων γραπτά.


Αναλυτικό πρόγραμμα της διημερίδας και περισσότερες λεπτομέρειες, βρίσκονται στην ιστοσελίδα: https://tinyurl.com/7s5fzhga

Οργανωτική Επιτροπή
Σίσσυ Θεοδοσίου, Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Χριστίνα Καρακιουλάφη, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Αλέξανδρος Μπαλτζής, Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, ΑΠΘ.
Γιάννης Τσιουλάκης, School of History, Anthropology, Philosophy and Politics, Queen’s University Belfast.
Χαρά Κόκκινου, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Email Επικοινωνίας: artistic.labour21@gmail.com

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: