- Πέρα από την αντικειμενική συνθήκη των επιπτώσεων στην οικονομία της πανδημίας του κορονοϊού και των μέτρων αντιμετώπισης του, υπάρχουν μια σειρά πολιτικών της κυβέρνησης τα οποία επιτείνουν το πρόβλημα, επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο το μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ ως εκπρόσωπος της Ενωτικής Αγωνιστικής Εκκίνησης Γιώργος Πετρόπουλος.
Στον Νίκο Σβέρκο ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι η πανδημία και η αναστολή δημοκρατικών λειτουργιών δίνει την ευκαιρία για να υπάρξει μια σειρά νομοθετήσεων μέσω των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) τις οποίες επιβάλλει το ακραίο της συγκυρίας έτσι ώστε να εισαχθούν και τελικά να καθιερωθούν μέτρα που σε άλλη περίπτωση θα ήταν πολύ δύσκολο να γίνουν.
Σχετικά με τα όσα ακούγονται για την τηλεργασία στον δημόσιο τομέα ο κ. Πετρόπουλος εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή με τις τεχνικές δυνατότητες που υπάρχουν στο Δημόσιο είναι πολύ δύσκολο να υπάρχει ευρεία χρήση της.
Μάλιστα σημείωσε πόσο απαραίτητο είναι να θεσπιστεί θεσμικό πλαίσιο για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων (πχ ωράριο) τώρα που η ανάγκη και να συνεχιστεί έστω μέρος της παραγωγικής διαδικασίας σε παγκόσμια κλίμακα οδήγησε στην ταχύτατη ανάπτυξη εφαρμογών και τεχνολογιών τηλεργασίας.
Ο κ. Πετρόπουλος αναφέρθηκε και στα θέματα της Παιδείας και τόνισε πως τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη φυσική παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών μέσα στην τάξη, αλλά η τεχνολογία μπορεί να λειτουργήσει επικουρικά και αυτό φάνηκε και από την αυταπάρνηση των εκπαιδευτικών μέσα σε ειδικές συνθήκες.
Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι δεν μπορούν να καταλάβουν τον λόγο, τις σκοπιμότητες που οδηγούν την υπουργός Παιδείας να επιμένει στο θέμα της βιντεοσκόπησης των μαθημάτων, ένα ζήτημα το οποίο βρίσκει αντίθετους όλους καθώς με αυτό καταλύεται κάθε έννοια δημοκρατικής και παιδαγωγικής τάξης.