Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑΑ) στη Λεωφόρο Αθηνών 110 στις 12:00 πραγματοποίησαν την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 εργαζόμενοι στα λιμάνια της χώρας αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ ΑΕ.
Η σύμβαση πώλησης του 67% του ΟΛΘ υπεγράφη στις 21/12 στην South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT) Limited, την εταιρεία που σύστησε η ένωση του προτιμητέου επενδυτή «Deutsche Invest Equity Partners GmbH», «Belterra Investments Ltd.» και «Terminal Link SAS» έναντι συνολικού τιμήματος 231.926.000 ευρώ.
Η σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών υπογράφηκε μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ η σύμβαση παραχώρησης θα επικυρωθεί από τη Βουλή και εκτιμάται ότι εντός του πρώτου τριμήνου του 2018 θα έχει ολοκληρωθεί η συναλλαγή.
Οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν προειδοποιητική 24ωρη απεργία, ενώ 4ωρη στάση εργασίας, από 11:00 έως 15:00, οι εργαζόμενοι στους οργανισμούς λιμένων Πειραιά, Ηρακλείου, Βόλου, Πάτρας, Ραφήνας, Λαυρίου, Ελευσίνας, Κερκύρας, Ηγουμενίτσας, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης και Χαλκίδας.
«Κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ, ακάθεκτα υλοποιούν το σχέδιο της πώλησης του ΟΛΘ, περνώντας στη τελευταία πράξη του έργου.
Το ΤΑΙΠΕΔ, συνεχίζοντας τη σωρεία παραβιάσεων, παραβάσεων, παρατυπιών και γενικότερα κινούμενο εκτός νομιμότητας, όπως έπραξε μέχρι σήμερα σε όλη τη διαγωνιστική διαδικασία, προχωρά σε Γενική Συνέλευση του Οργανισμού για την τροποποίηση του Καταστατικού της Εταιρίας και την επικύρωση της νέας Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ ΟΛΘ και Ελληνικού Δημοσίου» υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας ΟΜΥΛΕ.
«Οι συνάδελφοι στον ΟΛΘ συνεχίζουν να αγωνίζονται για το δημόσιο συμφέρον και ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Αγωνίζονται όμως και για την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών τους δικαιωμάτων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Μόνιμων και Δόκιμων Λιμενεργατών του ΟΛΠ και καλεί τους εργαζομένους να συμμετέχουν στη σημερινή κινητοποίηση έξω από το χρηματιστήριο Αθηνών.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ