ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΡΩΜΑΪΚΗ ΓΑΛΕΡΑ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΡΩΜΑΪΚΗ ΓΑΛΕΡΑ

Μέσα σε έξι μέρες έγινε αντιληπτό το τι ακριβώς εννοούσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ με το «ευελιξία της αγοράς εργασίας» .
Η κυβέρνηση ΣΕΒ, βάζοντας τον υπουργό ανάπτυξης να νομοθετεί για τα εργασιακά ,ξαναφέρνει τις γαλέρες και ετοιμάζει τις αλυσίδες στους δουλοπάροικους , χωρίς βαρβάρους, χωρίς τρόικες ,χωρίς δικαιολογίες , καταθέτουν την ιδεολογική τους ταυτότητα μέσα από αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο , 20 άρθρα κατά της εργασίας και της δημοκρατίας , είναι ξεκάθαρα η εκδίκηση των βιομηχάνων στον κόσμο της μισθωτής εργασίας που τολμά να σηκώσει κεφάλι .
Καταργώντας την επεκτασιμότητα και υποχρεωτικότητα των συλλογικών συμβάσεων και ακυρώνοντας την αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης θεοποιεί επιχειρησιακές και τοπικές συμβάσεις , σε συνδυασμό με την κατάργηση της προσφυγής στην διαιτησία που ο εργοδότης θα λέει απλά όχι , οραματίζονται ειδικές οικονομικές ζώνες τύπου Μπαγκλαντές .
Δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να κλέβουν ένσημα μεταφέροντας τις συνέπειες της ασυνέπειας τους στους εργαζόμενους .
Χτυπάει στην ρίζα τις δημοκρατικές διαδικασίες των συνδικάτων καταργώντας τον διάλογο για την λήψη απόφασης με την ηλεκτρονική ψηφοφορία γνωρίζοντας ότι με την δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου που θα το διαχειρίζονται πολλοί ουσιαστικά επιστρέφουμε στο φακέλωμα .
Ενισχύει τον ρόλο «της ένωσης προσώπων» για σύναψη σύμβασης , ουσιαστικά ενισχύει την εργοδοτική αυθαιρεσία .
Αποκαλύπτεται το ύπουλο σχέδιο παράλυσης των συνδικάτων , καταρρίπτετε ο μύθος της «ανάπτυξης για όλους» .
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν γύρω από τα σωματεία , τα Σωματεία μέλη της δύναμης του εργατικού κέντρου να ενημερώσουν τους συναδέλφους για την επερχόμενη λαίλαπα και να είναι σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για τις επιβεβλημένες επερχόμενες συλλογικές μας δράσεις .
Τώρα περισσότερο από ποτέ γίνεται αντιληπτό ότι πρέπει άμεσα να συντελεστούν οι δημοκρατικές διαδικασίες στο τριτοβάθμιο όργανο που οφείλει και πρέπει να έχει τον συντονισμό του αγώνα διαφορετικά θα πρέπει να ετοιμάσουμε όλοι μας την απολογία μας στις επερχόμενες γενιές .
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ