Επίδομα παιδιού: Ανοίγει σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επίδομα παιδιού: Ανοίγει σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21

Από το απόγευμα θα είναι διαθέσιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 για το επίδομα παιδιού για τις πρώτες αιτήσεις του 2019, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Προνοιακών Παροχών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Υπενθυμίζεται πως, από πέρυσι, έχει τεθεί σε εφαρμογή νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων για το επίδομα παιδιού, η οποία λειτουργεί εκτός περιβάλλοντος taxis.

Αίτηση Α21 για το επίδομα τέκνων από το απόγευμα της Πέμπτης 7 Μαρτίου μέχρι και την Τρίτη 26 Μαρτίου θα πρέπει να υποβάλουν απαραιτήτως περίπου 980.000 δικαιούχοι προκειμένου να πληρωθούν τα ποσά που τους αναλογούν για το πρώτο δίμηνο (Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου) του 2019.

Τα ποσά του πρώτου διμήνου κυμαίνονται από 56 ευρώ ως και 1.400 ευρώ ανάλογα με το εισόδημα, πραγματικό ή τεκμαρτό, και ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών που θα δηλωθούν στην αίτηση Α21 έτους 2019.

Τα δυο βασικά σημεία είναι ότι, για να καθοριστούν τα ποσά του πρώτου διμήνου:

  • Ο αριθμός των παιδιών και οι ηλικίες που συμπληρώνουν στο πρώτο δίμηνο θα αναγραφούν στη νέα αίτηση Α21 (υποβάλλεται από 7 ως 26 Μαρτίου).
  • Tο εισόδημα που θα ληφθεί υπόψη για το ύψος του επιδόματος, σε συνδυασμό με τον αριθμό των παιδιών, θα είναι αυτό που δήλωσαν οι 980.000 δικαιούχοι, το 2018, και δεν θα χρειαστεί καμία περαιτέρω ενέργεια από μέρους τους.

Όσοι δεν προλάβουν ή αμελήσουν να κάνουν την ηλεκτρονική αίτηση Α21, στην προθεσμία 7 ως 26 Μαρτίου που όρισε ο ΟΠΕΚΑ, θα μείνουν εκτός πληρωμής.